Nässjö Sportdansklubb

 Allmänt om helgkurserna

Du måste först ansöka om medlemsskap separat om du vill utnyttja medlemsrabatten. Ansökan görs från startsidan.

Anmälan till kurserna görs också från startsidan.

Det finns pizzeria och annan restaurang på gångavstånd. Kylskåp och micro finns för medhavd mat.

Det finns dusch om man t.ex. behöver fräscha upp sig mellan en kurs och en kvällsdans.

 

 Helgkurs i FoxKiz

Den 21-22 september 2024 kommer de internationella dansintruktörerna Ronie Saleh & Frida Ellinor för första gången till oss på Nässjö Sportdansklubb för att hålla en helgkurs i FoxKiz.

Ronie & Frida ger workshops världen över, i både kizomba och bachata och har upptäckt att många turer med fördel går att blanda in i foxen.

"Är du nyfiken och motiverad att ta din Fox till en ny nivå? Då är det här en kurs för dig! Kursen utgår från de mer moderna Foxstilarna, där turer från kizomba och bachata vävs in. Vår ambition är att ständigt utmana och och vidareutveckla Foxen för att finna hemligheterna bakom fantastiska dansupplevelser. Många av våra kursdeltagare säger att de upplever att deras Fox tagits till en helt ny nivå, vilket är väldigt roligt att höra."

Hela kursen genomsyras av förar- och följartekniker, tempoväxlingar, musikanpassningnar och dansant flöde. Flera variationer av steg med olika in- och utgångar.

FÖRKUNSKAPER

Detta är en fortsättningskurs som riktar sig till dig som har vana av modern social fox, dansar regelbundet och har en god grundteknik. Du bör ha gått flera foxkurser innan.

Vi eftersträvar jämna par och antar singelanmälningar efter hand.

Lördag 21 september
9:00 Incheckning och fika
10:00 Kursen startar
12:00-13:00 Lunch
13:00-16:00 Kurs
18:00-22:00 Socialdans

Söndag 22 september
9:30 Incheckning och fika
10:00 Kursen startar 
12:00-13:00 Lunch
13:00-15:00 Kurs

Pris inkl fralla o kaffe, fika o frukt båda dagarna 

1000 kr för medlem

1200 kr för icke medlem

Anmälan öppnar den 21 april! OBS endast enstaka platser kvar för förare, i övrigt fullt!

 

Helgkurs i Smooth Fox och Smooth Jive

Den 9 november 2024 kommer Tobias Wallin och håller kurs i Smooth Fox och Smooth Jive så att vi blir förberedda för den storbandsafton som sedan följer!

Tobias är 8-faldig svensk mästare och känd från bl.a. 14 säsonger i Let´s Dance. Han håller kurser över hela landet med sitt koncept Smooth Fox, och han har tävlat på högsta internationell nivå i 10-dans.

Smooth Fox är en dans med fokus på flyt och movement. Vi jobbar med connection så att paret känner sig trygga tillsammans. När man väl hittat flytet i dansen så känns det man svävar fram över golvet!

Smooth Jive är en lekfull variant av 10-dansen Jive. Här är den socialanpassad, det är inte så mycket fokus på tekniken utan snarare på känslan. Den påminner även om en enklare variant av Lindy Hop, utan kast och kickar. Det är en otroligt skön dans att röra sig runt i!

Förkunskaper: Du bör vara en van dansare.

9:30 Incheckning och fika
10:00-12:00 Smooth Fox
12:00-13:00 Lunch
13:00-15:00 Smooth Jive

 

Pris 800 kr för icke medlem, 600 kr för medlem.

Anmälan öppnar den 9 augusti 2024. Vi strävar efter jämna par.

 

18:00-22:00 Dans till The Smokings

The Smokings är ett 9-mannaband som startades 2023 av Stephan Peterson, som har en bakgrund i social- och tävlingsdans i bugg. Stilen är spretande - blues, pop, rock, jazz, swing, country, schlager och latina i en salig blandning - men väldigt lite dansbandsmusik... 

Allt ska ha ett gott gung, skönt sväng och väldigt dansbart. Och de spelar bara live.

Klädsel - festlig. Alla är välkomna!  Dansen ingår för dig som har gått kursen, övriga betalar 240/220 kronor, dvs som en vanlig danskväll. Se mer under fliken Danskvällar.