Nässjö Sportdansklubb

  

 

Kursprogram hösten 2023 i kurslokalerna i Nässjö

Här är höstens kurser i våra lokaler på Fiskaregatan 3 i Nässjö, ingång på gaveln numera. Bokning görs från startsidan.

Vi har kurser på olika nivåer. Det kan vara flera kurser på varje nivå. En veckokurs är normalt 6 gånger. Vi har också helgkurser som kan vara en dag eller en hel helg. Du kan anmäla dig som förare eller följare. Traditionellt är förare en man och följare en kvinna, men det väljer man själv. det kan vara bra att prova båda rollerna. Normalt anmäler man sig till en hel kurs, men en del av våra kurser är öppna även för dig som vill komma bara något enstaka kurstillfälle. 

Våra olika nivåer:

Grundkurs

Här lär vi oss grunderna i dansen och du behöver inga förkunskaper. Här går du som är nybörjare eller du som vill jobba vidare med grunderna. Vi lär oss grundsteg, föra, följa och grundturer.

Fortsättningskurs

För att gå den här kursen ska du ha gått våra grundkurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi vidare med fler turer och grundtekniken, och vi arbetar också med musikaliteten i dansen.

Social

Här ska du ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi med att bli bekväma på det sociala dansgolvet. Vi lär oss fler turer, mer tajming och musikalitet.

Utveckling

Du ska ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här går vi på djupet med tekniken och arbetar med föra, följa, sväng och musikalitet. Den här nivån är för dig som vill utveckla din dans och kanske någon gång vill börja tävla.

Medlemskrav. Medlemsskap löser ni från startsidan.

 

Pris: 300 kr för första kursen i en kursomgång, halva priset för ytterligare kurser i samma kursomgång.

 

Pris parträning bugg 1000 kr, 14 tillfällen.

Pris tränings foxtrot mm 300 kr, 6 tillfällen.

Observera att för träningarna på onsdagar och torsdagar gäller fullt pris även om man går andra kurser.

 

 

Första kursomgången: 

Söndagar, start vecka 34, 27 augusti

(Uppehåll för orkesterdans .)

17:30-18:30 Bugg Grund - För er som vill börja dansa bugg eller som vill fräscha upp gamla kunskaper. 

17:30-18:30 Bugg tips och trix - För er som gått bugg grund och fortsättning eller motsvarande. Kursen är inriktad mot det sociala dansgolvet.

18:45-19:45 Fox Fortsättning - För er som har dansat fox förut. Nivån anpassas till deltagarna!

 

Måndagar, start vecka 36, 4 september

18:30-19:30 Social Argentinsk tango Grund  - För er som vill börja dansa argentinsk tango, eller som vill fräscha upp gamla kunskaper. Tangoturer är mycket användbara på det sociala dansgolvet även inom andra danser!

19:45-20:45 Social Argentinsk tango Fortsättning  - För er som har dansat tango förut.

 

Tisdagar, start vecka 36, 5 september

18:30-19:30 Bugg Fortsättning - För er som har gått Grund 1-2 eller motsvarande, eller som vill fräscha upp gamla kunskaper.

18:30-19:30 Bugg Social Öppen- För er som har buggat förut. Möjligt att komma enstaka kurstillfällen utan förbokning, då kostar det 80 kr per gång. Även frikort, förmånskort och fribiljett gäller på denna kurs.

19:30-20:30 Nyinsatt! Socialdans utan förbokning. Istället för den inställda dubbelbuggen dansar vi till blandad musik. Tobbe och Kerstin hittar säkert på lite bus med oss! Gratis för er som går någon av de andra kurserna under kvällen, övriga betalar 80 kronor. Frikort, förmånskort och fribiljett gäller också.

 

Onsdagar, start vecka 36, 6 september

OBS 14 tillfällen - fortsätter hela terminen.

18:30-20:30 Bugg parträning - För er som vill utveckla er dans ihop med er partner. Varannan vecka instruktör, varannan vecka hjälps deltagarna åt.

 

Torsdagar,  start vecka 37, 14 september

OBS fortsätter hela terminen varannan vecka (udda veckor), totalt 6 gånger

18:30-21:00 (obs tiden!) Foxtrot träningsgrupp - För er som har dansat fox/foxtrot förut, och vill utvecklas vidare. Grunden är foxtrot och slowfox och vi leker även med t.ex swinginslag och vals. Så jämna par som möjligt och framskick tillämpas. Ledorden är posture connection movement och actice lady. Låter det spännande? Då ska ni inte missa detta! Man kan anmäla sig både som singel och par.