Nässjö Sportdansklubb

  

 

Kursprogram våren 2023 i kurslokalerna i Nässjö

Här är vårens kurser i våra lokaler på Fiskaregatan 3 i Nässjö, ingång på gaveln numera. Bokning görs från startsidan.

Vi har kurser på olika nivåer. Det kan vara flera kurser på varje nivå. En veckokurs är normalt 6 gånger. Vi har också helgkurser som kan vara en dag eller en hel helg. Du kan anmäla dig som förare eller följare. Traditionellt är förare en man och följare en kvinna, men det väljer man själv. det kan vara bra att prova båda rollerna. Normalt anmäler man sig till en hel kurs, men en del av våra kurser är öppna även för dig som vill komma bara något enstaka kurstillfälle. 

Våra olika nivåer:

Grundkurs

Här lär vi oss grunderna i dansen och du behöver inga förkunskaper. Här går du som är nybörjare eller du som vill jobba vidare med grunderna. Vi lär oss grundsteg, föra, följa och grundturer.

Fortsättningskurs

För att gå den här kursen ska du ha gått våra grundkurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi vidare med fler turer och grundtekniken, och vi arbetar också med musikaliteten i dansen.

Social

Här ska du ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi med att bli bekväma på det sociala dansgolvet. Vi lär oss fler turer, mer tajming och musikalitet.

Utveckling

Du ska ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här går vi på djupet med tekniken och arbetar med föra, följa, sväng och musikalitet. Den här nivån är för dig som vill utveckla din dans och kanske någon gång vill börja tävla.

Medlemskrav. Medlemsskap löser ni från startsidan.

 

Pris: 300 kr för första kursen i en kursomgång, halva priset för ytterligare kurser i samma kursomgång.

Pris parträning bugg 1000 kr, 14 tillfällen.

 

Första kursomgången: 

 

Måndagar, start vecka 4, 23 januari

18:30-19:30 Social Argentinsk tango Grund 1 - För er som vill börja dansa tango, eller som vill fräscha upp gamla kunskaper. Tangoturer är användbara på det sociala dansgolvet även inom andra danser.

19:45-20:45 Social Argentinsk tango Fortsättning - För er som har dansat tango förut.

 

Tisdagar, start vecka 4, 24 januari

18:30-19:30 Bugg Grund 1 - För er som vill börja dansa bugg, eller som vill fräscha upp gamla kunskaper.

18:30-19:30 Bugg Social 1 - För er som har buggat förut. Möjligt att komma enstaka kurstillfällen utan förbokning, då kostar det 80 kr per gång. Även frikort och förmånskort gäller på denna kurs.

19:45-20:45 Foxtrot Grund 2 - För er som dansat lite foxtrot förut eller som vill fräscha upp gamla kunskaper.

 

Onsdagar, start vecka 4, 25 januari

OBS 14 tillfällen - fortsätter hela terminen.

18:30-20:30 Bugg parträning - För er som vill utveckla er dans ihop med er partner. Varannan vecka instruktör, varannan vecka hjälps deltagarna åt.

 

Torsdagar, start vecka 4, 26 januari

fortsätter hela terminen

19:00-21:00. Träningsgrupp i Foxtrot med gott och blandat. Vi hjälper varandra och tränar tillsammans. Vi eftersträvar jämna par, ta med en partner och kom, föranmälan behövs inte. 50 kr/gång, frikort och förmånskort gäller också.

 

Söndagar, start vecka 4, 29 januari

(Uppehåll för orkesterdans .)

17:30-18:30 Bugg Fortsättning 1 - För er som har gått Bugg Grund och har dansat ett tag.

18:45-19:45 Bugg Social 1- För er som har dansat bugg ett tag och vill utveckla er dans. Möjligt att komma enstaka kurstillfällen utan förbokning, då kostar det 80 kr per gång. Även frikort och förmånskort gäller för denna kurs.