Nässjö Sportdansklubb

  

 

Kursprogram våren 2024 i kurslokalerna i Nässjö

Här är vårens kurser i våra lokaler på Fiskaregatan 3 i Nässjö, ingång på gaveln numera. Bokning görs från startsidan.

Vi har kurser på olika nivåer. Det kan vara flera kurser på varje nivå. En veckokurs är normalt 6 gånger. Vi har också helgkurser som kan vara en dag eller en hel helg. Du kan anmäla dig som förare eller följare. Traditionellt är förare en man och följare en kvinna, men det väljer man själv. Det kan vara bra att prova båda rollerna. Normalt anmäler man sig till en hel kurs, men en del av våra kurser är öppna även för dig som vill komma bara något enstaka kurstillfälle. 

Våra olika nivåer:

Grundkurs

Här lär vi oss grunderna i dansen och du behöver inga förkunskaper. Här går du som är nybörjare eller du som vill jobba vidare med grunderna. Vi lär oss grundsteg, föra, följa och grundturer.

Fortsättningskurs

För att gå den här kursen ska du ha gått våra grundkurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi vidare med fler turer och grundtekniken, och vi arbetar också med musikaliteten i dansen.

Social

Här ska du ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här jobbar vi med att bli bekväma på det sociala dansgolvet. Vi lär oss fler turer, mer tajming och musikalitet.

Utveckling

Du ska ha gått våra grundkurser och fortsättningskurser eller ha motsvarande kunskaper. Här går vi på djupet med tekniken och arbetar med föra, följa, sväng och musikalitet. Den här nivån är för dig som vill utveckla din dans och kanske någon gång vill börja tävla.

Medlemskrav. Medlemsskap löser ni från startsidan.

 

Pris: 300 kr för första kursen i en kursomgång, halva priset för ytterligare kurser i samma kursomgång.

 

Pris parträning bugg 1000 kr, 14 tillfällen.

Observera att för Boogie Woogie-kursen på onsdagar samt träningsgrupperna på onsdagar och torsdagar gäller fullt pris även om man går andra kurser.

 

Andra kursomgången: 

Söndagar, start vecka 12, 24 mars   (Uppehåll för påskdagen den 31 mars)

17:30-18:30 Bugg Fortsättning 7-12 - För er som gick Bugg Fortsättning 1-6 eller har motsvarande kunskaper, eller vill fräscha upp gamla kunskaper. Vi fortsätter att öva på grunder, musikalitet och lär oss fler turer.

17:30-18:30 Bugg Utveckling 7-12 - För er som dansat bugg förut motsvarande minst fortsättningskurser och vill utveckla er dans, och kanske vill börja tävla så småningom. Här går vi på djupet med tekniken.

18:45-19:45 Fox Grund 7-12 - För er som gått Fox Grund 1-6 eller motsvarande, eller fräscha upp gamla kunskaper. Vi lär oss dansa till olika sorters musik. Vill man lära sig dubbelt så fort så passar man på att också gå Fox Grund-kurs på tisdagar!

18:45-19:45 Modern Foxtrot Fortsättning 7-12 - För er som gått Foxtrot Fortsättning 1-6 eller motsvarande, eller vill fräscha upp gamla kunskaper. Vi fokuserar på föra och följa och olika stegkombinationer. Vi vill uppnå en känsla i dansen och få ett flyt över dansgolvet.

 

Måndagar, start vecka 12, 18 mars

18:30-19:30 Social Argentinsk tango Grund  7-12 - För er som gått Grund 1-6 eller som vill fräscha upp gamla kunskaper.  Vi lär och att föra och följa och lär oss grundsteg och grundturer i dansen. Tangoturer är mycket användbara på det sociala dansgolvet även inom andra danser!

19:45-20:45 Social Argentinsk tango Fortsättning 7-12 - För er som har dansat argentinsk tango förut. Vi fortsätter att arbeta med teknik och musikanpassning.

 

Tisdagar, start vecka 12, 19 mars

18:30-19:30 Bugg Grund 7-12 - För er som gått Bugg Grund 1-6 eller motsvarande, eller vill fräscha upp gamla kunskaper. Vi lär oss att föra och följa i grundsteg och grundturer.

18:30-19:30 Bugg Tips och Trix 7-12 - För er som har buggat förut minst motsvarande fortsättning. Nu ökar tempot och vi jobbar med att bli säkra på det sociala dansgolvet. Vi arbetar också med vår hållning och förning.

19:45-20:45 Fox Grund 7-12 - För er som gått Fox Grund 1-6, eller fräscha upp gamla kunskaper. Vi lär oss dansa till olika sorters musik. Vill man lära sig dubbelt så fort så passar man på att också gå Fox Grund-kurs på söndagar!

19:45-20:45 Bugg Social Öppen kurs - För er som gått grundkurser och fortsättningskurser eller motsvarande. Vi jobbar med att bli bekväma på det sociala dansgolvet. Ingen flöranmälan behövs, men det blir billigare om man bokar.

Onsdagar, start vecka 4, 24 januari

OBS 14 tillfällen - fortsätter hela terminen. 

18:30-21:00 Bugg parträning - För er som vill utveckla er dans ihop med er partner och kanske har som mål att börja tävla så småningom. Udda veckor instruktör, jämna veckor hjälps deltagarna åt. Tidigare deltagare har förtur, men vi tar in nya par i mån av plats.

Onsdagar, start vecka 5, 31 januari - varannan vecka udda veckor

17:30-18:30 Boogie Woogie Grund - För er som vill lära er grunderna i dansen. Vi lär oss grundsteg, hållning och förningsteknik.

Boogie Woogie är den dans som mest efterliknar det man dansade till rockmusik på 50-talet. Den är ofta fartfylld med intensivt fotarbete, och man varierar mellan stängd och öppen position. Boogie Woogie kan dansas till den pianobaserade musik som heter just boogie woogie, men oftare använder man sig av både nyare och äldre rockmusik.

Torsdagar, start vecka 5, 1 februari - varannan vecka udda veckor

18:30-20:30  Träningsgruppen Foxtrot - Vi fortsätter att dansa ihop och hjälpa varandra. Vi kommer också att träna vidare med formationsdans. Vid formationsdans dansar paren tillsammans i olika mönster, där man gör samma turer samtidigt och där partnerbyte förekommer.

 

Pilabokvällar, tisdagar, start vecka 19, 7 maj, sex veckor

Vi kommer ha 3 kurser/kväll och avslutning med en fridans.

18:30-19:15 Bugg grund

19:15-20:00 Fox fortsättning

20:00-20:45 Bugg fortsättning

20:45-21:30 Fridans

Inget medlemskrav.

Ingen bokning behövs, då kostar det 80 kronor per kväll, oavsett vilka pass du är med på. Om du vill boka så är priset 300 kronor för alla sex gångerna.

Frikort, förmånskort och fribiljetter gäller också.

Passa på att njuta av den underbara miljön på en av de få folkparksdansbanorna som finns kvar!