Nässjö Sportdansklubb

Vi är en dansförening som har riktigt roligt tillsammans, över alla åldergränser!

Här kan du komma med och lära dig alla möjliga olika sorters dans. Du får bra och rolig träning, samt blir väl förberedd på att åka ut på olika danskvällar, s.k. socialdanser, runtom i Sverige.  
Vi följer Folkhälsomyndihetens rekommendationer.

---


---

 

Höstens kurser

Se under flikarna Veckokurser respektive Helgkurser.

 
Medlemsavgift betalas här via hemsidan. Du måste vara medlem  hos oss för att få delta i våra veckokurser och friträningar. En del av helgkurserna är däremot öppna för alla, fast våra medlemmar får rabatt på priset. Om du vill ha medlemsrabatt så måste du lösa medlemskap innan du anmäler dig till kursen! 
 
 
 
 

 

Danskvällar

Kommande danskvällar, se under fliken Danskvällar!

 

Friträning:

För medlemmar som önskar träna extra eller bara dansa för nöjes skull finns möjligheter att hyra någon av danslokalerna.
Det kostar 40:- per person och gång, vilket lämpligen swishas in märkt "friträning".  Enligt styrelsebeslut ska alla som fritränar i vår anläggning vara medlemmar hos oss.
Nyckel lånas ut dagtid på Nilssons blommor av Annika Rignell.

Titta under fliken Kalender, för att boka lokal till träningen.


Snöra på er dansskorna och varmt välkomna!

Vänligen Styrelsen för Nässjö Sportdansklubb

___________________________________________

"Genom dansen får Du tillfälle att släppa loss till härlig, medryckande  musik och det påverkar verkligen hela kroppen. Dans kan ge bättre kondition, styrka och kroppskontroll. Det ger möjlighet till möte med nya människor och vänner som delar Ditt dansintresse. Du får en chans att stressa av och bara ta emot all positiv energi och enorma glädje, som kommer genom dansen." (Helt enkelt ett klokt citat)

Drop-in dans på söndagar och tisdagar. Nytt: Inte bara för medlemmar!

2022-09-25

Vi vill puffa för vår drop-in-dans som hålls parallellt med kurserna på söndagar och tisdagar. Vi kör med framskick/bytesring för de som vill. Ibland kan det dyka upp något kursinslag, eller så kan du be att få träna på något särskilt.

Om du går någon av kurserna så passa på att dansa före eller efter! Och om du inte går någon kurs så kan du komma och dansa hela tiden. 

Söndagar 17:30-20:00

Tisdagar 18:30-21:00

Missade du försäljningen av dansskor? Ny chans i Jönköping.

2022-09-25

Du kan beställa skor från Dansskor.se.

Att ha skor som faktiskt är gjorda för att dansa i är, om inte en förutsättning, så i alla fall något som ökar möjligheten till en bra dansupplevelse. Det är också mest skonsamt för fötter och kropp. 

Våra medlemmar har dessutom rabatt. Kontakta sekreterare@nsdk.se så får du rabattkoden.

Se sortimentet på www.dansskor.se.

Dansskor.se kommer också till Jönköpings Sportdansklubb den 2 oktober 2022, klockan 15:30 till c:a 20:00.

Nyhet - Parträning i foxtrot på torsdagar!

2022-08-18

Nu prövar vi ett nytt grepp: parträning i foxtrot med gott och blandat! (Bli inte förvånad om det dyker upp en vals också...)

Med start torsdagen den 8 september klockan 19-21 så dansar vi tillsammans med Torbjörn och Kerstin Jonestad. Ingen föranmälan, är ni ett par så bara kom! 50 kr/per person och gång, även förmånskort gäller.

Läs mer under fliken Veckokurser.

Danskväll till spellista den 18 oktober

2022-08-14

Har du börjat dansa rätt nyligen och börjar fundera på hur det skulle vara att gå ut och dansa, men inte riktigt kommit till skott? Då är denna kväll särskilt för dig. Vi dansar till spellista, men i övrigt fungerar den som en socialdans ute. Vi tänker att det blir lite mer familjärt så att steget inte blir så stort.

Naturligtvis är även mer vana dansare välkomna! 

Förmånskort och frikort gäller.

Tid 18:30 - 21:00.

Höstens kursprogram - fler danser

2022-08-14

Kursprogrammet för tisdagar och söndagar har varit klart ett tag. Nu lägger vi till argentinsk tango på måndagar - obs dagen - och parträning i bugg på onsdagar!

Nu är det också klart med Bugg social på söndagar.

Se mer under fliken Veckokurser!

Fribiljett

2022-03-16

En fribiljett som gäller för tre danstillfällen kan delas ut som belöning för tillfällig hjälp. Biljetten gäller för dans till spellista, t.ex. drop-in-danser och AW, samt för tisdagskurserna på Pilabo.

Har du fått en biljett när du hjälpte till på Nässjö-buggen? Den gäller för samma danser!

Förmånskort

2022-03-16

Nu är det bestämt vad som gäller för förmånskorten. Inga nya förmånskort kommer att säljas. Redan befintliga kort gäller så länge de räcker för alla danser till spellista, t.ex. drop-in-danser och AW, samt för tisdagskurserna på Pilabo.