Nässjö Sportdansklubb

Kurser

HELGKURS I BLUES
 20-21 oktober 2018

Välkommen till en Blues-helg med Ann-Charlotte och Tomas.

1920 i Amerika när bluesens storhetstid startade så skapades socialdansen Blues, även benämnt slow drag. Dansen kan se ut på många olika sätt och anses vara en lite mera laddad och kryddad dans med mycket karaktär och en intensiv kontakt i paret. Figurerna, samspelet och känslorna speglar texterna i låtarna som ofta innehåller mycket drama och kärlek. I en riktigt långsam blues kan föra-följa tas till en helt ny nivå av kommunikation. 

Denna kurs kommer att ha en swing och tangoinfluerad bluesdans, vilket kommer att synas i valet av figurer, rytmiker och stegvariationer. Bluesmusik kan även vara snabb, men på denna kurs så kommer vi att fokusera på de mer långsamma låtarna. 

Kursen vänder sig till er som har dansat någon form av dans tidigare, till exempel bugg, Lindy Hop, Boogie Woogie eller West Coast Swing. Det ni lär er på denna kurs, kan appliceras i er vanliga dansgenre, oavsett vilken dans ni föredrar. Du behöver inte ha provat på blues tidigare, men om du gått blueskurs tidigare så kommer du få nya inspirerande variationer och figurer att lägga in i din dansrepertoar.

Tid: 
lördag  kl. 10.00 – 16.00 
söndag kl. 10.00 – 15.00

Avbrott för lunch båda dagarna. Restauranger ligger i närheten, samt att det finns möjlighet att värma medhavd mat.
Kostnad 700 kr för medlemmar 800 kr för icke medlemmar.

Anmäl till nassjodk@telia.com eller 0380-170 07 senast den 12e oktober.

Då du har fått en bekräftelse på att du kommit med, betalas avgiften in omgående till

bg 5357-6153. När du betalat avgiften är du garanterad din plats. Vi strävar efter jämna par, men du dansar med alla med hjälp av framskick och garage. Vid överskott av förare eller följare tillämpas väntelista.

 

VÄLKOMMEN!