Nässjö Sportdansklubb

Kurser

Buggdag/Bugghelg
17-18 nov 2018

Välkomna att delta i en kurs i bugg för Rebecca och Jonas. Det blir en dagskurs med möjlighet till fördjupning dag två. Kursen riktar sig till dig som har dansat bugg i några terminer och är sugen på en utvecklande dag eller helg!

Kursbeskrivning:
Hur påverkar det vi tänker när vi dansar (uttryck, hållning, känsla)? Ju mer medvetenhet vi har om hela vår kropp, desto mer kan vi lära oss att utveckla rörelser. En stark bål leder till bättre och skönare dans!

Vi har en önskan om att du som deltagare tar dig an helgen utan prestation, och med inställningen att du är tillräcklig precis som du är din dans. Och i gott sällskap med andra härliga dansare denna helg, är vi övertygade om att du kommer våga kliva utanför din trygghetsram och kittla dansnerven med nya idéer.

Lördag (urval av det vi kommer göra):
- Bål- och rörlighetsträning för dansare
- Jobba mer kring ”det där som händer mellan turerna” – där finns mycket dansglädje att hitta tillsammans
- Rörelsemönster – ofta finns mer rörelse i oss än vi kanske tror. Men hur hittar vi den?
- Dansglädje – vad är dansglädje för dig? Har du ansvar för din partners dansglädje? Och hur uppnås dansglädje tillsammans? Vi dansar oss till och igenom det här med dansglädje.
- Fötterna – vad vill dina fötter göra för variationer?

Söndag, fördjupning (ett urval av det vi kommer göra):
- Fotarbete fördjupning – vi lägger mer tid på att jobba med fötterna och hitta variationer som vi applicerar i grundtekniken. Fördjupning sker genom olika övningsmoment.
- Dance like no one´s watchning – att våga gå utanför ramarna
- Musikanpassning

Vi hoppas att vi får träffa just DIG i Nässjö!
Jonas & Rebecca

Tid: 
Lördag kl. 10.00 – 16.00 
Söndag kl. 10.00 – 15.00
Kom i god tid, registrering från 09.00 och fika/uppvärmning från 09.30. Avbrott för lunch båda dagarna. Restauranger ligger i närheten, samt att det finns möjlighet att värma medhavd mat. Fika på morgonen samt vid avbrott under dagen ingår i kursavgiften.

Kostnad:
Endast lördag 450 kr för medlemmar, 500 kr för icke medlemmar. 
Kostnad både lördag och söndag 700 kr för medlemmar, 800 kr för icke medlemmar.
Det är inte möjligt att endast gå söndag.

Anmäl till nassjodk@telia.com eller 0380-170 07 senast den 12e oktober. Tala om i fall du vill gå endast lördag eller både lördag och söndag.

Då du har fått en bekräftelse på att du kommit med, betalas avgiften in omgående till bg 5357-6153. När du betalat avgiften är du garanterad din plats. Vi strävar efter jämna par, men du dansar med alla med hjälp av framskick och garage. Vid överskott av förare eller följare tillämpas väntelista.

Välkomna!